Pre-Expositie Profylaxe (PrEP)

Pre-Expositie Profylaxe (PrEP) is een combinatie van tenofovir en emtricitabine die wordt voorgeschreven aan mannen die seks hebben met mannen om de kans op infectie met hiv te doen afnemen.

PrEP is nu op doktersrecept ook in Nederland leverbaar, via PrEPnu.nl.

Voor start met PrEP en tijdens het gebruik van PrEP dient de nierfunctie gecontroleerd te worden door middel van bloed- en urineonderzoek en dient onderzoek op soa en hepatitis C plaats te vinden. 

Patiënten in de Huisartsenpraktijk Bos en Lommer die PrEP willen gaan gebruiken kunnen een afspraak maken met Rob Hermanussen.

Meer lezen over PrEP? Download het artikel dat Rob Hermanussen schreef over PrEP in de Huisarts en Wetenschap.

Géén patiënt in Huisartsenpraktijk Bos en Lommer? Maak een afspraak met je eigen huisarts! Mocht hij of zij niet goed weten hoe iemand die PrEP wil gaan gebruiken begeleid dient te worden, wijs hem of haar dan op de richtlijn die onder andere het Nederlands Huisartsen Genootschap en de Nederlandse Vereniging voor Hiv Behandelaren over dit onderwerp hebben geschreven.

Pre-Exposition Profylaxis (PrEP) is a combination of tenofovir and emtricitabine, prescribed to men who have sex with men to reduce the chance of transmission of hiv.

PrEP is now on prescription available in The Netherlands, via PrEPnu.nl.

Kidney-function, STI's and hepatitis C need to be tested before starting PrEP and during use of PrEP.

Patients of Huisartsenpraktijk Bos en Lommer that are interested in starting PrEP can make an appointment with Rob Hermanussen.


07-07-2017